Meer informatie
Wil je meer weten over de herkenbare en aanspreekbare wijkverpleging in Midden-Holland? Neem gerust contact met ons op!
De zorgvraag neemt toe en tegelijkertijd blijft de capaciteit in de wijkverpleging achter. Met een diversiteit aan grote en kleine aanbieders van wijkverpleging in de regio is communicatie versnipperd en het vinden van beschikbare zorg een uitdaging voor cliënt en verwijzer. Keuzevrijheid in de wijkverpleging is van belang, maar cliënten moeten in de eerste plaats verzekerd zijn van goede, tijdige en toegankelijke zorg. Een intensievere samenwerking in de regio, een gedragen beeld van de toekomst en heldere afspraken over de zorg zijn belangrijke onderdelen voor een structurele oplossing.
Inwoners van Midden-Holland kunnen gebruik blijven maken van goede, tijdige en toegankelijke zorg.
Subdoelstellingen:
Zowel managers als wijkverpleegkundigen van de diverse organisaties hebben een verkenning gedaan hoe goede, tijdige en toegankelijke zorg gerealiseerd kan blijven in Midden-Holland. Uitkomst is dat er op bestuurlijk niveau afspraken gemaakt moeten worden over het verlagen van de administratie last. De wijkverpleegkundigen van de verschillende organisaties hebben aangegeven op wijkniveau gezamenlijk verantwoordelijk te willen zijn voor het organiseren van de zorg.
Het is nodig om elkaar te (er)kennen als beroepsgenoten en afspraken te maken over onderlinge communicatie. Het zou veel tijd besparen als ook ketenpartners (zorg en sociaal domein) op wijkniveau worden betrokken. Dat levert begrip voor elkaars tijdsdruk en verheldert mogelijkheden. Dit kan de taakverdeling onderling en daarmee de indicaties realistischer maken.
Om de omvang van benodigde wijkverpleging beter in te schatten voor revalidatie- en ziekenhuistransfers en poli’s, zal in de toekomst op regionaalniveau ontmoeting opgepakt worden.
Voor een gestructureerd vervolg is geld nodig. Het wachten is op de toekenning van de transformatiegelden. Ondertussen kunnen wijkteams elkaar natuurlijk blijven treffen. En de lokale ketenpartners proberen te betrekken om de gezamenlijke verantwoordelijkheid op te pakken en de samenwerking te versterken. Samenwerking is hard nodig nu en in de toekomst,
Wil je meer weten over de herkenbare en aanspreekbare wijkverpleging in Midden-Holland? Neem gerust contact met ons op!