terug

Een terugblik op het regio-event: samenwerken, durven en doen!

Eind februari kwamen meer dan 200 zorg- en welzijnsprofessionals samen in de Goudse Schouwburg voor het tweede regio-event van Gedeelde Zorg met als thema: "Heb het lef om te groeien"! En wat een inspirerend event was het.

Onder leiding van dagvoorzitter Suzan Vink-Opstal genoten we van een afwisselend en interactief programma.  

Gepubliceerd op 27 maart 2024

De dag begon met een terugblik op het afgelopen jaar met de nieuwe bestuursvoorzitter van Gedeelde Zorg, Jeroen van den Oever. Jeroen gaf aan dat we met trots mogen terugkijken op wat we al met elkaar hebben bereikt, maar riep ook op om nog beter samen te werken en door te pakken met onze plannen: “Het tijd voor actie! Laten we meters maken met elkaar, zodat we volgend jaar kunnen terugblikken op het effect daarvan.”

Er was een talkshow over ons transformatieplan, de ambitieuze opgaven voor de regio en de samenwerking die hiervoor nodig is tussen de zorg en het sociaal domein. En auteur en veranderfilosoof Yousri Mandour gaf een interessante kijk op groei en verandering. Hierbij gebruikte hij de metafoor van de groei van de kreeft om aan te tonen dat het lef vereist om het gevoel van ongemak bij veranderingen te omarmen. Bovendien benadrukte hij het belang van een gedeeld verlangen en verbeeldingskracht.

Ook de inwoners van onze regio kwamen aan het woord. Via een videoboodschap vertelden zij over hun ervaringen met en zorgen over de toegankelijkheid van de zorg in onze regio. Het was de aanleiding voor een boeiend panelgesprek over mentale gezondheid, personeel en samenwerken in de wijk.

Het laatste deel van het programma bestond uit drie interactieve workshops: 

  • Een verrassende doe-workshop van Michel Verheijden van SUPERHELDER over waarom verandering zo moeilijk is en hoe we kansen kunnen herkennen en benutten. 
  • Onder de noemer “Podium gepakt” werden negen concrete innovatieve (samenwerkings)projecten in de regio Midden-Holland gepitcht door verschillende zorg -en welzijnsorganisaties uit onze regio. 
  • De derde workshop begon met een inspirerend verhaal van Susette Lataster over verpleegkundig zeggenschap, waarna de groep aan de slag ging met de plannen voor samenwerking tussen zorg- en welzijnsorganisaties om personeel aan te trekken, op te leiden en te behouden.

Na een muzikale wrap-up door Barbara Breedijk was het tijd voor de borrel in de foyer, waar deelnemers de dag bespraken en waardevolle inzichten deelden. Irmgard den Oude, Wijkmanager Eerstelijnszorg bij Mediis: “Het regio-evenement van Gedeelde Zorg heeft mij geïnspireerd om meer naar de oplossing te kijken en niet alleen de knelpunten.” Wouter Steenwoerd, Manager bij Zorgbrug, voegde hieraan toe: "Het is tijd voor actie. We moeten elkaar actief opzoeken en het gesprek aangaan. Dit event draagt daar zeker aan bij!”

De borrel bood niet alleen een kans om te ontspannen na een dag vol activiteiten, maar ook om de banden te versterken en nieuwe samenwerkingsmogelijkheden te verkennen. Daphne Blaak, Persoonlijk begeleider bij Kwintes: “Ik heb vandaag kennisgemaakt met veel collega-organisaties in de regio. Wat prettig om te connecten en mijn netwerk te verbreden!”

Dank aan alle deelnemers, sprekers, workshopleiders, de organisatie en iedereen die heeft bijgedragen aan dit mooie event!

Als je de presentaties nog eens wil nalezen, dan kan dat. We hebben ze hieronder even op een rijtje gezet:

 

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.